TEA3
VI Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears

IB3 Ràdio informa

El diumenge de pasqua, 12 d’abril, IB3 Ràdio emetrà el text finalista i el text guanyador del VI Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears, que es va celebrar 10, 11 i 18 de gener d’aquest any.

A les 11.00 h del matí s’emetrà la peça finalista ‘Laila en el parc’ de Xavier Uriz. La peça va sobre el desig d’una mare que no vol que la seva filla tingui el mateix destí que ella de casar-se amb un home que no estima, en una situació de crisi econòmica i ecològica. Interpretada per Margalida Grimalt i Albert Prat, que ja vam emetre l’1 de març.

A les 21.00 h de la nit s’estrena la peça guanyadora, ‘Mami-Fera’ de l’autora Mar Pla. Aquesta peça està interpretada per Toti Fuster i Biel Bisquerra.

‘Mami-Fera’ va sobre les complexitats de la maternitat que inclou el part, postpart i com canvia la relació de parella un cop tens un fill.

Aquesta és la sisena edició del Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears dedicat a l’escriptura de teatre en català que se celebra al Teatre Mar i Terra de Palma.  Es va celebrar entre els dies 10 i 11 les semifinals i el 18 de gener la gran final.

La primera semifinal va ser entre Xavier Uriz (Laila en el parc) i Lluki Portas (Joy speed), a la qual va guanyar Xavier Uriz. La segona semifinal va ser entre Mar Pla (Mami-Fera) i Neus Nadal (Welcome), que va guanyar Mar Pla. I, la final va ser entre Mar Pla i Xavier Uriz. 

Es varen presentar més de 20 autors i autores de les Illes Balears i els seus textos han estat interpretats per més de 60 actors i actrius de les Illes i de Catalunya.

A més aquest any s’ha convertit en un Festival de la Paraula amb moltes altres activitats organitzades entre el desembre del 2019 i el maig  del 2020. Aquest Torneig està organitzat per Produccions de Ferro i l’Ajuntament de Palma.