El sindicat demana unificar el servei per illes i que sigui públic
La recollida de fems surt més cara si el servei està privatitzat. És la conclusió d’un estudi que ha realitzat UGT i en el qual s’han comparat els contractes i les condicions del servei de tots els municipis de les illes. Així, als pobles on el servei és públic costa, de mitjana, 130 euros per habitant; mentre que als pobles on està privatitzat, arriba fins als 190. Una diferència del 32 % que suposa un sobrecost de 40 milions d’euros anuals per a les administracions de les Illes Balears.
Miguel Ángel Romero, secretari general de Serveis Públics d’UGT, ha apuntat que les empreses que gestionen el servei “venen a fer negoci i, si el servei fos adequat, encara es podria entendre”. “El problema, però, és que no és així: destinam un 32 % més de recursos públics a un sector que està permanentment en conflicte i que a més crea un 30 % menys d’ocupació”, ha afegit Romero.
El sindicat UGT proposa unificar el servei per illes i que l’assumeixin directament els consells insulars. Això, diuen, permetria renovar les instal·lacions i els camions i apujar els salaris. Millores que ara no s’apliquen per l’atomització del servei en desenes de contractes petits, un per cada ajuntament.
Avui dia, només sis municipis fan la recollida de fems amb empreses públiques o personal propi. Són Palma, Calvià, Pollença, Puigpunyent, Sóller i Fornalutx.
El socialista torna a Menorca per centrar-se també, segons diu, en la seva tasca d'oposició al govern insular