T%C3%89NTOL%3A+Diversi%C3%B3+i+llengua+per+a+televisi%C3%B3+i+r%C3%A0dio

EPRTVIB informa

TÉNTOL: Diversió i llengua per a televisió i ràdio

Téntol’ és un programa d’entreteniment i divulgació sobre el patrimoni lingüístic de les Balears que fa especial èmfasi en la genuïnitat i origen etimològic de paraules i expressions recollides arreu de les Illes. I a més, un concurs on els participants seran reptats amb proves de tota classe. I ho farà amb un format multiplataforma ja que el programa té una versió per a IB3 Televisió (diumenges a les 21.30h) i a IB3 Ràdio (dimarts a les 18h)

Margalida Mateu encapçala un equip que recorre les Illes mostrar la riquesa del nostre patrimoni lingüístic. I ho fa amb una mirada divertida i adaptada a les noves formes de comunicació.

Cada un dels capítols versaran sobre un tema concret (música, gentilicis, joc, onomatopeies, frases fetes, festes) i recorrerà les variants més peculiars de cada un dels indrets de les illes i estudiarà l’origen etimològic de paraules i expressions recollides arreu de les Balears.

El concurs, que s’emetrà els dimarts a les 18 h a IB3ràdio, és un programa en viu en el qual dos concursants opten, després d’una sèrie de proves de coneixement basades en preguntes de cultura general, llengua i desafiaments, al premi del programa, gentilesa de la Fundació Mallorca Literària.

Algunes de les proves a les quals s’hauran d’enfrontar els concursants del programa són: el qüestionari electrònic, pensar i contestar, tot és començar, en cantades ocasions, Skype i mat, d’on m’has dit que és, aixuxines, guanya qui la sap més llarga, cara a cara , l’endevinalla, i la prova final de la Fundació Mallorca Literària.

Téntol