T%C3%89NTOL%3A+El+vi+i+la+verema

Dimarts a les 22.15

TÉNTOL: El vi i la verema

Diuen que «El bon vi fa bon llatí», perquè, en beure vi, se’ns destrava la llengua i fa xerrar molt. Aquesta setmana a Téntol és el que farem, parlar molt del vi i la verema. Aquest dimarts 21 de maig de 2022 a les 22.15 hores, IB3 Televisió emet un nou capítol de Téntol. L’espai sobre la divulgació del patrimoni lingüístic de les Illes Balears arriba amb un nou programa dedicat al vi i a la verema.

 

Descobrirem la gran varietat d’expressions i frases fetes relacionades amb la cultura vinícola de totes les illes. Alguna de les expressions que hem recollit arreu de les Balears, són: «En temps de veremes, tots els cistells són bons», «Babau, veu vi bo i viu bé», «El dia de Sant Martí, destapa la bota i beu-te el vi», «pegar una tímbola», «Els amics i els vins, com més antics més fins» o «Amb pa, sobrassada i vi, el fred és més bo de sofrir».

En el programa de Téntol dedicat a les verema, la convidada especial és Bàrbara Mesquida, vinatera, empresària i filòloga a qui sotmetrem al nostre paraulòmetre.

La nova temporada de Téntol a IB3 Televisió està formada per 13 capítols dedicats, com en els anteriors episodis, a una temàtica diferent. En aquestes noves entregues els temes que tractarà Téntol són: els peixos, les matances, els dolços, el contraban, les verdures, el teatre, les sabates, l’escola, els colors, la verema, la migració, les possessiones i les fruites.

Téntol s’emet dimarts a les 22.15 hores a IB3 Televisió. Podeu veure aquest programa a la plana web en directe I recuperar aquest contingut al servei a la carta. A xarxes socials podeu interactuar amb l’etiqueta #TéntolIB3.