T%C3%89NTOL%3A+Eufemismes

Diumenge a les 21.40

TÉNTOL: Eufemismes

Aquest diumenge 11 de juliol a IB3 Televisió farem un Téntol en el qual que no direm les coses pel seu nom, sinó amb eufemismes.

Arriba un nou capítol de Téntol  aquest diumenge 11 de juliol de 2021 a les 21.40 hores a IB3 Televisió, amb un programa dedicat als Eufemismes.

Una nova entrega dedicada a aquelles paraules o expressions que s’utilitzen per no dir-ne unes altres que siguin considerades tabú, malsonants o amb una connotació no adequada al context. D’eufemismes n’hi ha molts, per exemple, per referir-se a la mort, al sexe, a l’escatologia, a la menstruació, a les parts íntimes, als embarassos o a les malalties… I, a les Balears en tenim un bon grapat.

En el programa de Téntol dedicat als Eufemismes, el convidat especial és l’actor menorquí Josep Orfila a qui sotmetrem al paraulòmetre i ens dirà paraules com “xoroiar”.

 

Téntol és un programa de televisió d’entreteniment i divulgació sobre el patrimoni lingüístic de les Balears. El format, de nova creació, fa especial èmfasi en la genuïnitat i origen etimològic de paraules i expressions recollides arreu de les Illes.

Algunes de les seccions de Téntol són: l’Endevinalla, els Embarbussaments, l’Aixuxines i la saviesa de tres padrins (un de cada illa). Al final del programa comptarem amb una cançó inèdita composta i interpretada per Roger Pistola.

Téntol és un programa d’IB3 Televisió produït per Far Visuals, presentat i dirigit per Margalida Mateu. També compta amb la col·laboració d’Adrià Martí i Roger Pistola. S’emet cada diumenge a les 21.40 hores a IB3 Televisió.