T%C3%89NTOL%3A+Festejar

Diumenge a les 21.30

TÉNTOL: Festejar

A Téntol ens posam romàntics i intentarem conèixer com de festejadors som a les Balears. Recorrerem les illes a la recerca del vocabulari que utilitzam en situacions del festeig. Perquè en la tercera entrega de Téntol serem com l’ase d’en Mora, que de tot el que veu s’enamora. Coneixerem, per exemple, que ‘festejar’ és un concepte ja documentat al segle XIV i que literalment significa ‘fer festa moltes vegades’.

En aquest programa dedicat al festeig, el convidat serà l’actor Diego Ingold a qui sotmetrem al particular paraulòmetre. Algunes de les seccions de Téntol són: Català per a Extraterrestres, l’Endevinalla, els Embarbussaments, l’Aixuxines i la saviesa de tres padrins (un de cada illa). Al final del programa acabarem amb una cançó inèdita composta i interpretada per Jorra Santiago.

Téntol és un programa de televisió d’entreteniment i divulgació sobre el patrimoni lingüístic de les Balears. El format, de nova creació, fa un èmfasi especial en la genuïnitat i origen etimològic de paraules i expressions recollides arreu de les Illes.

Téntol