T%C3%89NTOL%3A+Festes

Diumenge a les 21.30h

TÉNTOL: Festes

Anam de festa en festa i allà on anam feim festa. En el programa d’aquest diumenge 7 de juny, darrer de la temporada de Téntol, tractarem les curiositats que té la llengua entorn de les festivitats. Preparau-vos, que anirem de gresca!

Coneixerem curiositats lingüístiques com per exemple l’origen de la paraula verbena, que no és sinònim de revetla. En català, verbena fa referència a una planta de l’espècie Verbena officinalis, una paraula que té el seu origen en el mot llatí verbero, que vol dir assotar o fuetejar. Per arribar a aquest significat hem de remuntar-nos a l’antiga Roma, on els sacerdots romans usaven aquestes i altres plantes per assotar-se a si mateixos o altres persones en rituals màgics de consagració.

En el programa de Téntol dedicat a les festes, el convidat especial és l’actor menorquí Rodo Gener a qui sotmetrem al nostre particular paraulòmetre.

Téntol és un programa de televisió d’entreteniment i divulgació sobre el patrimoni lingüístic de les Balears. El format fa especial èmfasi en la genuïnitat i origen etimològic de paraules i expressions recollides arreu de les Illes.

Téntol