TÉNTOL
Menjar

Diumenge a les 22.00

08/11/2020 22.00

Aquest diumenge 8 de novembre a IB3 Televisió, Téntol s’entaularà per oferir un menú de paraules i expressions relacionades amb la menjua.

Torna un nou programa de Téntol, aquest diumenge 8 de novembre a les 22 hores IB3 Televisió amb un programa dedicat al menjar.

Sopes, patates viudes, frit, raoles, llom amb col, roba vella, burballes, galletes d’oli, bullit, pilotes, escaldums, cuinat, fava parada, perol al forn, caldereta, albergínies de pobre, tomàtigues al forn, carabassó ple, maonesa, oli-i-aigua, llengua amb tàperes, arròs de la terra, aguiat, ensalada pagesa, sofrit pagès, bullit de peix, guisat, peix en salmorra, arròs de matances ossos amb col o arròs a banda són algunes de les paraules referides al menjar que TÉNTOL ha recollit arreu de les Balears. En el programa de Téntol dedicat al menjar, la convidada especial és la cuinera menorquina Sílvia Anglada a qui sotmetrem al paraulòmetre.

Téntol és un programa de televisió d’entreteniment i divulgació sobre el patrimoni lingüístic de les Balears. El format, de nova creació, fa especial èmfasi en la genuïnitat i origen etimològic de paraules i expressions recollides arreu de les Illes. Algunes de les seccions de Téntol són: Català per Extraterrestres, l’Endevinalla, els Embarbussaments, l’Aixuxines i la saviesa de tres padrins (un de cada illa). Al final del programa comptarem amb una cançó inèdita composta i interpretada per Jorra Santiago.

Téntol és un programa d’IB3 Televisió produït per Far Visuals i presentat i dirigit per Margalida Mateu. També compta amb la col·laboració d’Adrià Martí i Jorra Santiago. S’emet cada diumenge a les 22 hores a IB3 Televisió.