T%C3%89NTOL%3A+Ocells

Diumenge a les 21.40

TÉNTOL: Ocells

Aquest diumenge 15 d’agost a les 21.40 hores a IB3 Televisió, farem un Téntol dedicat als ocells.

Descobrirem la gran varietat de noms d’ocells que existeixen a les Balears. Alguns exemples: capsigrany, mètlera, verderol, cadernera, passerell, canari, pinsà, sól·lera, terrola, cogullada, vitrac, ferrerico, busqueret, gafarró, piula, butxaca o passaforadí.

En el programa de Téntol dedicat als ocells, el convidat especial és l’il·lustrador, naturalista i humorista Xavier Canyelles, a qui sotmetrem al paraulòmetre.

 

Téntol és un programa de televisió d’entreteniment i divulgació sobre el patrimoni lingüístic de les Balears. El format, de nova creació, fa especial èmfasi en la genuïnitat i origen etimològic de paraules i expressions recollides arreu de les Illes.

Algunes de les seccions de Téntol són l’Endevinalla, els Embarbussaments, l’Aixuixines i la saviesa de tres padrins (un de cada illa). Al final del programa, disposarem d’una cançó inèdita composta i interpretada per Roger Pistola.

Téntol és un programa d’IB3 Televisió produït per Far Visuals, presentat i dirigit per Margalida Mateu. També té la col·laboració d’Adrià Martí i Roger Pistola. S’emet cada diumenge a les 21.40 hores a IB3 Televisió.