TÉNTOL
Transports

Diumenge a les 21.40

Aquesta setmana, a IB3 Televisió, arriba una nova entrega de Téntol amb un programa dedicat als mitjans de transport de les Balears.

 

Parlarem del lèxic i de les expressions que estan relacionades amb els sistemes creats per viatjar i anar d’un lloc a un altre, per traginar-nos amb poques paraules. Anirem en tramvia o carrilet, en tren, cotxe, motocicleta, autobús, taxi o patinet. Està clar que si no queda més remei, ens podem moure a l’antiga, perquè no hi ha res “més vell que anar a peu”.

En aquest programa de Téntol dedicat al transport, la nostra convidada especial serà l’actriu manacorina, Bàrbara Galmés, a qui sotmetrem al paraulòmetre.

Al final del programa escoltarem una cançó inèdita composta i interpretada per Roger Pistola.

TÉNTOL és un programa de televisió d’entreteniment i divulgació sobre el patrimoni lingüístic de les Balears. El format, de nova creació, fa especial èmfasi en la genuïnitat i origen etimològic de paraules i expressions recollides arreu de les Illes.

Algunes de les seccions de TÉNTOL són: l’Endevinalla, els Embarbussaments, l’Aixuxines i la saviesa de tres padrins (un de cada illa).

TÉNTOL és un programa d’IB3 Televisió produït per Far Visuals, presentat i dirigit per Margalida Mateu. També compta amb la col·laboració d’Adrià Martí i Roger Pistola. S’emet cada diumenge a les 21.40 hores a IB3 Televisió.