The Misery Strings

Un dels projectes sonors més diferents de tots els que hi ha al cartell i que farà cruixir els ossos

Dissabte, el Summer Pie tendrà una obertura sonora diferent, arriscada i plena d’elements que poden aconseguir fer arribar l’obscuritat a Es Baluard, abans que el sol es pongui. Una obscuritat carregada de sons folk, amb tonalitats melancòliques, que fan de la proposta de la banda liderada per Tomeu Coll i Miquel Puigserver, tota una alegoria del folk rural, nascut a la vorera del Mississippi i  són una experimentació sonora, vestida d’una estètica perfectament conjuntada. 

Des del primer moment, la dificultat per trobar un únic terme que ajudàs a ubicar, sonorament, la proposta d’aquesta banda, va esser la principal virtut i a la vegada la dificultat amb la qual molts es toparen. Un fet que es magnifica quan es pren part en un dels seus pocs, però interessants, directes.

De fet, el periple pels festivals illencs de pes, com el Flow Festival o el primer Solarfest, els ha confirmat com una banda que en directe defensa, a la perfecció, la capacitat sonora que mostra en els treballs editats fins ara.

“Adventures in badlands” (blau, 2013) i “The red withc, stories from the swamp” (Primeros pasitos, 2014)  són els llarga durada que permeten veure com la banda es deixa influenciar per noms com Captain Beefheart, Blind WIllie Johnson o el propi Tom Waits, per aconseguir, així, treballs que han trobat molt bones crítiques i reconeixements per tot, gràcies en part a la posada en escena que vos recomanam que graveu a les vostres retines i les vostres oïdes.