TIMBAL+D%26apos%3BALBERG%C3%8DNIES%2C+BOLETS+I+GU%C3%80TLERA

Cap. 161

TIMBAL D’ALBERGÍNIES, BOLETS I GUÀTLERA

Ingredients

Per al timbal:

2 albergínies
4 guàtleres aguiades
200 g bolets variats
1 c.s farina
2 ous
250 ml suc de l’aguiat de guàtlera
Sal
Pebre bo i nou moscada

Per a l’aguiat de guàtlera:

4 guàtleres
1/2 ceba
1 pastanagó
1 porro
100 g polpa de tomàtiga
150 ml vi de Porto
Pebre bord
Manat d’herbes aromàtiques
Farina
Sal
Pebre bo

Per a la salsa:

300 ml suc de guàtlera
20 g farina
20 g mantega
1 cc mel
Unes gotes salsa de soja

Elaboració

Per a l’aguiat:
Separar els darreres de les guàtleres i formar amb ells uns xups. Reservar els xups. Reservar els interiors de les guàtleres. En una cassola, daurar les carcasses (amb la pitrera enganxada) i afegir les hortalisses tallades en petits daus. Sofregir uns instants, afegir el pebre bord amb la polpa de tomàtiga i les aromàtiques. Banyar amb el xerès, reduir i afegir els sobrants retallats d’haver arreglat els bolets. Cobrir amb aigua i coure a foc moderat uns 35 min. Colar i reservar per separat el brou i la carn.

Per al timbal:
Tallar les albergínies a rodanxes fines i fregir. Reservar. Condimentar els xups de guàtlera, enfarinar i fregir. Reservar. Folrar en papers film uns motlles de flam o similar i col•locar en el seu interior les làmines d’albergínies cobrint tota la superfície i deixant que un petit sobrant d’albergínia quedi fora del motlle. Reservar. Picar totes les verdures i bolets finament i sofregir en oli d’oliva amb els interiors trossejats. Afegir la farina i banyar amb el suc de guàtlera ben reduït prèviament. Bullir i afegir la pitrera de pollastre aguiada, prèviament picada. Rectificar de sal. Deixar refredar uns minuts i afegir els ous, barrejar i bolcar en els motlles de flam i cobrir amb el sobrant d’albergínia. Coure al forn a 150ºC més o menys 25 minuts.

Per a la salsa:
Fer un roux amb la mantega i la farina. Afegir la mel i caramel•litzar lleument. Banyar amb el brou i condimentar amb la soja.
Aixecar el bull, remenar i coure uns minuts els xups de guàtlera. Acompanyar el timbal amb la salsa, els xups de guàtlera i uns bolets saltejats.