Tomeu+Caldenteny

ENTREVISTA CUINA I GUANYA

Tomeu Caldenteny

Què succeeix per què un dia t’aixequis i diguis .. de major vull ser cuiner.

 És una història que comença una vegada acabats els estudis d’EGB al meu poble natal (Sant Llorenç des Cardassar). Normalment una vegada acabats aquests estudis de primària la majoria de gent cursava estudis de batxiller (BUP) a Manacor o bé a  Artà. Aquesta opció no m’he va sembla atractiva i un dia no record exactament per quin motiu vaig dir al meus pares que volia ser cuiner. En aquells anys (1986) únicament es podia estudiar Hoteleria a l’institut Juníper Serra ubicat al carrer Font i Monteros de Palma. Era l’escola de referència les Balears i era el lloc on Mestre Tomeu Esteva havia desenvolupat la seva tasca docent durant molts d’anys.  

 

Com se duu el títol de ser el primer mallorquí en tenir una “Estrella Michelin” ?

 Amb orgull i satisfacció. És un reconeixement a una feina i a un concepte gastronòmic compromès amb la màxima qualitat. 

 

Darrerament t’has convertit en una cara molt coneguda a la televisió: Una micona més, Això és mel, Cuina i Guanya … On t’has sentit més còmode?

 Còmode m’he sentit al tres programes. Son tres formats totalment diferents i que m’han aportat un enriquiment cada un d’ells. 

“Això és mel” ha estat el primer programa de televisió on he participat d’una manera important i per jo sempre serà molt especial.