Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa


Toni Caimari, un apassionat per la música blanca

“El músic, el mecenes, el compositor. El que ho va donar tot per la cultura, per l’art, se n’ha anat”. Amb aquestes paraules, el fill de Toni Caimari s’acomiadà d’ell, dissabte, a les xarxes socials. L’artista mallorquí ens va deixar, però el seu llegat ha quedat molt arrelat al panorama cultural de les Illes Balears.

Antoni Caimari Alomar (sa Pobla, 1943-2021) va ser un dels compositors més influents en la música contemporània de les illes.  Els grans compositors romàntics, sobretot Beethoven i Chopin, van influir en la primerenca fascinació de Caimari pel piano. En la característica eloqüència de l’instrument, i en la seva autosuficiència, el compositor va trobar un mitjà d’expressió ideal. El piano li va semblar, com als músics del segle passat, l’instrument perfecte en un entorn hostil, en una societat en la qual no es podia parlar.

IB3 també ha volgut reviure la seva estima per la música blanca, tal com ens va contar al programa ‘Una mirada cap enrere’ on vam compartir moments molt entranyables amb l’artista. Descansi en pau.