Torna+a+veure+el+simulacre+de+la+batalla+dels+Moros+i+Cristians+de+Pollen%C3%A7a

EPRTVIB informa

Torna a veure el simulacre de la batalla dels Moros i Cristians de Pollença

Pollença recupera les Festes de la Patrona després de dos anys suspeses per la pandèmia: La Patrona de Pollença 2022

Pollença recupera les Festes de la Patrona després de dos anys suspeses per la pandèmia.

A les 19.00 h va tenir lloc el simulacre de la tradicional Batalla de Moros i Cristians. Pollença es vesteix de blanc i de colors molt diversos, volen rebre la seva verge i defensar el seu poble de l’atac enemic.

La retransmissió arrencà a les 17:30 amb la processó de la Mare de Déu del Àngels patrona de Pollença que dona pas al preparatius dels bàndols moro i cristià als carrers del poble. Les càmeres de la televisió autonòmica varen mostrar amb tot detall com Joan Sans, enguany Salvador Esquinas, i Dragut, Pep Vives, com van viure amb la màxima intensitat els minuts previs a les 19:00 hores quan Mas implorarà la Mare de Déu dels Àngels per protegir el poble de l’atac sarraí.

IB3 va ser testimoni també de moments claus anteriors a la lluita, com la preparació per a la festa que Joan Mas fa a casa seva, enguany representat per Salvador Esquinas i l’arreplec de Dagut (Pep Vives), així com els pirates al pati de Monti-sion, on el cap dels corsaris realitza un petit discurs.

IB3 disposarà d’una unitat mòbil amb sis càmeres i una polecam que oferirà la perspectiva aèria de la batalla per enregistrar els moments més emblemàtics de la batalla i que permetran als espectadors veure i viure la festa de ben a prop.

La narració va ser a càrrec d’Àngela Alfaro i va disposar dels comentaris de la periodista Joana Solivellas. Pel que fa als reporters dels bàndols moro i cristià varen tenir Pere Sánchez i Joan Martorell, respectivament.

Us convidam a seguir el programa a les xarxes socials: @IB3 #LaPatronaIB3 i al Facebook i a IB3.org. Al web IB3.org podeu mirar aquest programa en directe i, si no el podeu seguir, el trobareu a la nostra secció “ALaCartaIB3“.