Han+tornat+les+festes+de+Gr%C3%A0cia+de+Ma%C3%B3+i+IB3+ha+estat+present

07 09 2022

Han tornat les festes de Gràcia de Maó i IB3 ha estat present

Dijous 8 de setembre, IB3 TV ha estat present al jaleo del dia de Gràcia, que ha retransmet en directe entre les 12.30 i les 14 hores, i de 15 a 18.30 hores. I hem seguit la retransmissió en línia des de les 14.00 fins les 15.15 hen aquest enllaç: No te’n perdis cap detall

Ja està disponible a la carta la retransmissió: Festes de Gràcia de Maó 2022

Us oferim els millors moments de la festa en aquesta reproducció:

Les festes de Gràcia se celebren des de fa 130 anys. Els protocols són vigents des de 1985. Com a novetat, la Banda de Maó ha estat la encarregada enguany d’interpretar el Jaleo, ja que en anteriors anys era present la Banda de Música des Migjorn. La Banda de Maó està dirigida per Miquel Llario. Emma Benítez és la caixera fadrina, Lito Vinent repeteix com a fabioler, Nacho Benítez és el caixer casat, Pedro Luís Marquès és el caixer pagès i Joan Tutzó és la capellana de la colcada. Hem vist com la caixera fadrina ha lliurat la bandera a la regidora, que serà la bandera que presidirà el Jaleo.

Ha començat la primera volta del Jaleo d’enguany. La celebració del Jaleo, en què els caixers fan botar els cavalls, es va instaurar al segle XIX. Els cavalls del caixer batle i el caixer capellà no porten flocs i la seva coa va amollada.

Na Sílvia Pons s’ha trobat al Jaleo amb cavallers i caixers ciutadallencs, un d’ells va ser l’home des Be d’enguany, hem parlat amb ells. El podeu veure en aquesta reproducció:

Després de les dues voltes del tradicional Jaleo, ha començat l’entrega de Canyes Verdes per part de les autoritats als caixers i cavallers, i animats per la Banda de Música de Maó. Les Canyes Verdes simbolitzen la finalització amb èxit de les festes.

Finalitzada l’entrega de Canyes Verdes ha sortit el fabioler seguit de tota la colcada.

Després d’haver deixat les muntures, els caixers i els cavallers es reuneixen a la plaça de la Conquesta i es dirigeixen a l’Ajuntament formant cordó. Arribats a la porta, passen pel mig sa capellana i el caixer batle, per prendre part, tots junts, de la tradicional beguda que ofereix l’Ajuntament de Maó.

Mentrestant, els participants situats a la plaça sol·liciten que també volen beure, al so de Volem Vi. Després d’uns quants precs, és quan es comencen a llançar, des de l’Ajuntament, botes de vi amb la inscripció Festes de Gràcia 2022. Amb el Volem Vi, els regidors llancen 250 botes des de l’Ajuntament.

Ha arribat el fi de festa amb la Banda de Música de Maó. La Banda ha animat el fi de festa amb cançons com Bailando, Ni tu ni nadie, A quien le importa, YMCA, Fiesta pagana, Paquito el Chocolatero, etc.

Dimarts 6 de setembre varen retransmetre en línia el pregó i el primer toc que, des de la plaça de la Constitució, va iniciar la festa. Si us el vàreu perdre o voleu tornar a gaudir del sus de la festa, clicau a la reproducció:

Envia els teus comentaris amb l’etiqueta #GràciaIB3