Tres+produccions+d%E2%80%99IB3%2C+guardonades+als+Premis+Ciutat+de+Palma

EPRTVIB informa

Tres produccions d’IB3, guardonades als Premis Ciutat de Palma

‘Campeón! Un thriller pop’, el podcast de Joan Cabot que narra la història del polèmic productor musical Toni Pla, obté el premi de Periodisme Miquel dels Sants Oliver

Dues coproduccions d’IB3 Televisió guanyen els premis Ciutat de Palma d’audiovisuals

‘Ben’, de Miki Duran, és guardonat a la categoria de curtmetratge

‘Jo Punk’, de Dani Cuesta, guanya a la categoria de documental

IB3 ha estat guardonada als Premis Ciutat de Palma, que s’han lliurat aquest dissabte al Teatre Principal de Ciutat. En concret, tres produccions, una de ràdio i dues a la televisió, i que han tengut la participació d’IB3, han obtingut el reconeixement del jurat.

En el cas de la televisió, el curt de Miki Duran titulat ‘Ben’ ha estat guardonat amb el Ciutat de Palma Maria Forteza d’Audiovisuals, en la categoria de curtmetratge. Duran ens parla d’una de les problemàtiques que afecten el turisme de l’illa de Mallorca, com és el ‘balconing’ i la mala imatge que això genera. El curtmetratge està interpretat per Alex Galeote, Julie Nash, Chris Groves i Alexandre Ayres. Es va estrenar a IB3 Televisió l’estiu del 2023, en el marc de col·laboració amb el festival Atlàntida.

D’altra banda, la coproducció d’IB3 ‘Jo, Punk’, de Dani Cuesta, ha rebut també el premi d’audiovisuals però en la categoria de Documental. Es tracta d’un viatge commovedor que captura l’essència més pura, a través d’històries autèntiques i d’una narrativa visual molt impactant. Aquest treball també va rebre el premi a Millor Documental a la darrera edició del Mallorca International Film Festival.

Una producció d’IB3 Ràdio també ha rebut un reconeixement important als Premis Ciutat de Palma. El podcast ‘Campeón! Un thriller pop’ de Joan Cabot ha guanyat a la categoria de Periodisme Miquel dels Sants Oliver. ‘Campeón! Un thriller pop’ narra la història de Toni Pla, polèmic productor musical, creador del primer festival de música a l’illa de Mallorca i que al 2018 va desaparèixer de l’illa per no tornar, pels deutes, polèmiques i moltes mentides al llarg de la seva trajectòria professional.

El podcast consta de 5 episodis, va ser estrenat al 2023 a IB3 Ràdio i actualment es troba disponible a la carta al web de la ràdio pública.

Aquesta és la segona vegada que el jurat premia Joan Cabot amb el Premi Ciutat de Palma de Periodisme. Anteriorment ho havia aconseguit amb el podcast ‘Sa Porta’. Cabot és el director i presentador del programa Aire, que s’emet cada dissabte vespre a IB3 Ràdio.