UEP%21+COM+ANAM%3F%3A+Abelles+i+horts+a+Son+Maci%C3%A0%2C+ovelles+mortes+i+arr%C3%B2s+amb+bledes

Dijous a les 21.40

UEP! COM ANAM?: Abelles i horts a Son Macià, ovelles mortes i arròs amb bledes

Aquesta setmana, a Uep! Com anam? Jaume Coll visitarà un jove pagès de Son Macià que conra bona verdesca ecològica. Primer revisaran unes caseres d’abelles que fan servir per pol·linitzar le plantes i després sembraran verdura i triaran llavor de tomàtiga de ramellet per sembrar la propera temporada.

Toni Ballador exsecallarà ametlers de moltes varietats amb uns viveristes de Porreres. També ens mostraran ametles i bessons de gran qualitat i rendiment que animen a sembrar en el camp de les  Illes.

Una dietista de Manacor ens courà un arrosset amb bledes ideal per aquesta època de fred i per curar-nos dels excessos de les festes passades.

També ens farem ressò d’un problema molt seriós que han d’afrontar molts de pastors de les nostres illes: els atacs de cans als ramats que pasturen. Miquel Adrover, vell conegut del programa, ens mostra una guarda que ha patit un d’aquests atacs.  Resultat: 40 mens i una dotzena d’ovelles mortes i moltes altres malferides.

I, finalment, passarem per Montuïri a visitar una padrina de més de 90 anys que encara fa herba i sent la crida de la terra. Amb ells passarem una estona divertida entre cançons i dites a més de bona feina pel camp.

Tot això, animat per les gloses i dites del mestre de mestres, Felip Munar.

Vos convidam a seguir el programa a les xarxes socials: al Twitter @IB3 i al Facebook del programa: facebook.com/uepcomanam amb l’etiqueta #UepIB3. També en podeu veure els continguts en exclusiva al canal de YouTube del programa: Uep! Com anam? IB3.

A la web IB3.org s’emet el programa en directe i, si no el podeu seguir, el trobareu a la nostra secció “A la carta”.