UEP! COM ANAM?
Ciutadà enamorat, Son Macià, sembrar arròs bombeta amb joves poblers i cuinarem sopes mallorquines a quatre mans.

Dijous a les 22.15

Aquesta setmana, al programa Uep! Com anam?, l’amo en Toni Ballador anirà fins a la finca d’es Pinarons de Son Macià, per conèixer una parella de jubilats ben foravilers.

 

Parlarem amb ells i els ajudarem a muntar un prototip de sistema de reg que combina el degoteig amb sistema exsudant. També sembrarem tota mena d’hortalisses d’estiu, pebres coents, alfabegueres i clavells moros. I com no podia ser d’altra manera, en acabar les feines berenarem a davall la porxada de productes del seu hort, mentre escoltam una cançó pels amants dels bolets.

Per la seva banda, el nostre jove pagès, en Jaume Coll, anirà a Sa Pobla per ajudar un grup de joves a sembrar arròs bombeta.

Primer de tot, passaran per una ventadora molt antiga per airejar-la i així llevar-li les impureses. Seguidament el carregaran a dins la sembradora del tractor, faran una aturada per berenar de pa amb sobrassada i així tornar a la feina amb més forces. Per acabar, passaran el cilindre i compactaran tot el sembrat.

Al rebost d’aquesta setmana, una veïnada de Son Carrió amb l’ajuda de la seva neboda de 10 anys, ens cuinaran unes bones i tradicionals sopes mallorquines amb productes collits del seu hort.

També serem presents a la jornada de Balear Skills de jardineria paisatgística i floral, celebrada a l’IES Joan Taix de Sa Pobla.

Aquest campionat remarca l’esforç dels alumnes d’FP de diversos instituts de Mallorca, i decidirà qui representarà a les Balears al campionat d’Espanya. Veurem com es desenvolupa la prova i en coneixerem els guanyadors.

I farem gloses i dites amb el nostre mestre de mestres, en Felip Munar Munar.

Uep! Com anam s’emet els dijous a les 22.15 h a IB3 Televisió.