UEP%21+COM+ANAM%3F%3A+Collirem+albons+al+centre+de+Mallorca%2C+esfiolarem+vinya+i+degollarem+vi+escum%C3%B3s+i+llaurarem+la+terra+per+sembrar-hi

Dijous a les 22.15

UEP! COM ANAM?: Collirem albons al centre de Mallorca, esfiolarem vinya i degollarem vi escumós i llaurarem la terra per sembrar-hi

Aquesta setmana, el mestre de mestres Felip Munar anirà fins a sa Comuna de Lloret de Vistalegre per conèixer més a fons les utilitats i curiositats que tenien antigament els albons o caramuixes.

Allà ajudarem una persona molt estimada pel Uep! Com anam?, Andreu Ramis, a collir-los i seguidament ens posarem a fer canyissos per fer el sequer de figues.

A propòsit d’això, coneixerem un veïnat de Lloseta, Mariano Medina, que ens explicarà l’ús que tenien a la zona del Raiguer. I na Margalida Picornell, per la seva banda, ens mostrarà l’artesania de fer cortines amb els albons.

 

D’altra banda, visitarem els cellers de Sebastià Pastor a Santa Maria del Camí, on farem dues feines ben curioses. Primer esporgarem la vinya, tècnica també coneguda com a esfiolar. I després degollarem, una tècnica una mica especial per treure els sediments a cada botella.

El nostre jove youtuber Miquel Montoro farà una feinada passant el motocultor al seu hort. Prepararà la terra i muntarà el goteig per poder-hi sembrar cols, perquè ja ho diu la dita “Si vols una bona col, sembra-la al juliol”.

Uep! Com anam?” s’emet els dijous a les 22.15 h a IB3 Televisió.