UEP%21+COM+ANAM%3F%3A+Collita+de+cireres+a+la+Serra+de+Tramuntana%2C+la+hist%C3%B2ria+del+reg+als+horts+d%E2%80%99Alar%C3%B3+i+farem+revisi%C3%B3+ginecol%C3%B2gica+a+les+vaques+de+Son+Bonaventura+d%E2%80%99Alaior

Dijous a les 21.35

UEP! COM ANAM?: Collita de cireres a la Serra de Tramuntana, la història del reg als horts d’Alaró i farem revisió ginecològica a les vaques de Son Bonaventura d’Alaior

Aquest dijous, a Uep! Com anam? tornarem amb un programa ben vistós amb tot el que es cou i es mou en aquesta època de l’any a fora vila.

Amb l’amo en Toni Ballador, visitarem la mítica vall del Jerte per collir delicioses cireres sense sortir de Mallorca, una finca esponerosa de Valldemossa on hi conren, de manera ecològica, centenars de cirerers, de varietats extremenyes i locals i en recullen els fruits amb l’ajuda dels amics. Allà viurem una intensa jornada de camp al recer de la Serra de Tramuntana!

Així també i a prop d’aquestes contrades, Felip Munar i el president de la Comunitat de Regants de la Font de ses Artigues, juntament amb un simpàtic siquier jubilat, resseguirem la història i el traçat de l’ancestral qanat àrab i les velles síquies que constituïen l’antic sistema de reg que irrigava la vall i els horts d’Alaró.

Al Rebost, amb dues cosines manacorines molt xalestes, cuinarem un aguiat dolç a foc lent, unes postres que un temps eren típiques de matances i que avui dia ja es van perdent.

A la secció de manescals, visitarem Son Bonaventura d’Alaior, on passarem revisió ginecològica a les vaques perquè l’amo desitja que quedin plenes aviat. Finalment, al Rafal de Ruberts, trobarem un actor i director de teatre amateur que cria porcs de camp i a més ens mostrarà un nieró de falcons que han criat al seu terreny.

Uep! Com anam? s’emetrà aquest dijous 15 de juny a les 21.35 hores, a IB3 Televisió.

Vos convidam a seguir el programa a les xarxes socials: al Twitter @IB3 i al Facebook del programa: facebook.com/uepcomanam amb l’etiqueta #UepIB3. També podeu veure els continguts en exclusiva al canal de YouTube del programa: Uep! Com anam? IB3.

A la web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i, si no el podeu seguir, el trobareu a la nostra secció “A la carta”.