UEP%21+COM+ANAM%3F%3A+Coneixerem+el+camioner+pobler%2C+parlarem+del+blat+xeixa+i+cuinarem+un+plat+molt+antic+a+Ciutadella

Dijous a les 22.15

UEP! COM ANAM?: Coneixerem el camioner pobler, parlarem del blat xeixa i cuinarem un plat molt antic a Ciutadella

Aquesta setmana al programa Uep! Com anam?, l’amo en Toni Ballador anirà fins a Búger per conèixer en Miquel Cantallops, un personatge que s’ha fet molt famós a les xarxes socials com a “el camioner pobler”. Ens mostrarà la seva finca, l’ajudarem a segar alfals i donar menjar als seus cavalls. També coneixerem els seus fills i els seus amics, i plegats anirem a fer una volta. Collirem productes del seu hort per fer un bon trempó i acabarem el dia fent una bona torrada amb família.

A Sant Joan, segarem blat xeixa, un blat molt antic, fet de forma ecològica i resistent a la sequera. Aprendrem les seves propietats i veurem tot el procés per convertir-lo en farina. Després, encara li farem una altra volta amb l’ajuda d’una màquina de finals del segle 19, i finalment veurem el resultat d’aquest magnífic blat.

 

D’altra banda, al rebost d’aquesta setmana, una madona de les bones, de Cala en Bosc de Ciutadella, ens cuinarà una recepta ben antiga: “Greixera de patata”. També coneixerem la seva neta que li agrada la cuina, sobretot l’elaboració de postres. Juntes tastaran aquest meravellós dolç.

I farem gloses i dites amb el nostre mestre de mestres, en Felip Munar Munar.

Uep! Com anam?” s’emet els dijous a les 22.15 h a IB3 Televisió.