UEP%21+COM+ANAM%3F%3A++El+darrer+pastor+a+l%E2%80%99antiga%2C+vaques%2C+bous+i+blats+prehist%C3%B2rics+i+hortalissa+menorquina

Dijous a les 22.15

UEP! COM ANAM?: El darrer pastor a l’antiga, vaques, bous i blats prehistòrics i hortalissa menorquina

Aquesta setmana, l’amo en Toni Ballador visitarà un dels darrers pastors a l’antiga al poble de Llucmajor. Partirem amb ell a moure i a donar menjar a la seva guarda de 160 ovelles i ens contarà algunes anècdotes viscudes durant els 65 anys que fa que és pastor.

El nostre jove pagès, en Jaume Coll, anirà fins a l’explotació ramadera de Son Mesquida Vell de Felanitx, per ajudar l’actual pagès a donar menjar a vaques i bous de raça mallorquina. Després es trobarà amb un dels actuals propietaris de la finca, expert amb blats antics i ens en mostrarà el més antic del món.

Al rebost d’aquesta setmana, exportarem com és fan els rubiols i els crespells, cap a terres andaluses. En Pep Toni ensenyarà al seu company sevillà la recepta de la seva padrina. Serà una mostra cultural i gastronòmica de primer nivell.

A Ciutadella, visitarem la finca de s’Ullastrar i coneixerem na Carme, la filla del lloc, l’únic membre de la família que ens faltava per conèixer, que després d’haver tastat altres feines ha decidit tornar i seguir amb la tradició familiar, i dedicar-se al camp.

I farem gloses i dites amb el nostre mestre de mestres, en Felip Munar Munar.

Uep! Com anam? s’emet els dijous a les 22.15 h a IB3 Televisió i en directe al web d’IB3. A més, el podreu recuperar al nostre servei a la carta. Podeu interactuar a les xarxes socials amb l’etiqueta #UepIB3