UEP! COM ANAM?
En Damià i na Damiana de Muro, la possessió Binissalemera de Morneta, vaques de la reina i arròs sec de verdures

Dijous a les 22.00

Aquesta setmana, al programa Uep! Com anam?, anirà fins a Muro a conèixer un matrimoni de pagesos jubilats ben avinguts. Els ajudarem a fermar les parres, garbellarem faves i pèsols, i regarem l’hortalissa a l’antiga. I celebrarem Sant Joan amb la seva filla Joana i amb tota la família, bevent licor d’anous.

El nostre jove pagès, en Jaume Coll, anirà fins a Binissalem per ajudar al jove pagès encarregat de la possessió de Morneta. Xerrarem amb ell i traurem les ovelles a pasturar. També ajudarem a sembrar un parell d’hortalisses a l’hort de la finca i finalment visitarem amb l’ajuda del propietari l’interior d’aquesta magnífica possessió que data del segle XIII i que actualment es troba en molt bones condicions.

 

Al rebost d’aquesta setmana, un padrí jubilat de Palma ens cuinarà amb l’ajuda de la seva néta un espectacular i deliciós arròs sec amb verdures de temporada, recepta que ja surt al llibre de l’Arxiduc Lluís Salvador d’Àustria, el «Die Balearen».

I a prop de Ciutadella, coneixerem a un aficionat a la pagesia que juntament amb altres ramaders s’han proposat recuperar una raça de vaques gairebé extinta, la Vaca de la Reina . Veurem com dóna menjar a les seves vaques i ens explicarà la procedència reial d’aquestes, segur que quedareu bocabadats!

I farem gloses i dites amb el nostre mestre de mestres, en Felip Munar Munar.

Uep! Com anam? s’emet els dijous a les 22:15h a IB3 Televisió.