UEP! COM ANAM?
En Paco de Santa Cirga, cirerers d’Estellencs, hort d’estiu a Ferreries i saltat i fideus de Manacor

Dijous a les 22.15

Aquesta setmana, al programa Uep! Com anam?, l’amo en Toni Ballador anirà fins a Manacor per conèixer un pagès jubilat que va venir de Cap Verd. Durant quasi tota la seva vida va esser el pagès més famós de Santa Cirga, propietat de la família March. Hi parlarem i l’ajudarem a entrecavar i llevar les males herbes del seu hort.

 

També donarem menjar a les gallines i ajudarem la seva filla i gendre a sembrar cebes. Un cop acabades totes les feines, berenarem tots plegats de productes cultivats al seu hort.

El nostre jove pagès, en Jaume Coll, anirà fins a Estellencs, allà coneixerà en Toni, un autèntic romàntic dels cirerers. Ens mostrarà la seva plantació i l’ajudarem a fer la collita de diferents varietats que, al llarg d’aquests darrers anys, ha pogut arreplegar de totes les Illes. Ens explicarà petits secrets per conservar millor aquest fruit contra les plagues i insectes així com també podrem veure i tastar-ne les varietats.

Al rebost d’aquesta setmana, un veïnat de Manacor, pescador de professió i pagès de sentiment, ens cuinarà dos plats deliciosos. Primer amb un calamar pescat per ell, ens prepararà un saltat amb botifarró i bolets i, de segon, uns fideus amb sípia i colflori. Segur que us encanten!

Anirem a Ferreries, allà coneixerem un pagès jubilat que sap molt bé com fer front a les ventades de la tramuntana que afecten el seu hort. Ens mostrarà petites invencions fetes per ell i ens donarà alguns consells sobre la pagesia.

I farem gloses i dites amb el nostre mestre de mestres, en Felip Munar Munar.

Uep! Com Anam? s’emet els dijous a les 22.15 h a IB3 Televisió.