UEP%21+COM+ANAM%3F%3A+Especial+Sant+Joan+des+de+Menorca

Dijous a les 21.35

UEP! COM ANAM?: Especial Sant Joan des de Menorca

Aquest dijous Uep! Com anam? serà especial i lúdic, dedicat íntegrament a repassar els preparatius, els rituals i els orígens de les festes de Sant Joan de Ciutadella. Tots els reportatges del programa giraran al voltant d’aquesta exultant celebració de l’inici estival i tots localitzats en terres menorquines.

L’amo en Toni Ballador visitarà el caixer pagès d’enguany, en un indret preciós de Tramuntana, ensinistraran i faran botar els cavalls juntament amb el caixer senyor i fadrí. Tots plegats assagen i es preparen per als jaleos.

D’altra banda, Felip Munar descobrirà ítems i curiositats d’aquesta festivitat ancestral en la companyia de dos autors del panorama cultural local: el poeta Joan Francesc López Casasnovas -que rallarà de les arrels pageses de la festa i descriurà els sentiments atàvics que embarguen els cors ciutadellencs quan senten el so del primer toc de flabiol- i el gastrònom Bep Al·lès –que mostrarà quins són els menjars propis que s’ofereixen als cavallers i explicarà la llegenda santjoanera de la mítica Ciutat de Parella.

Al Rebost cuinarem pastissets típics de Sant Joan, també revisarem la salut d’un cavall botador a la secció de veterinària i, finalment, saludarem l’home del Be i el caixer pagès de Migjorn d’enguany. Tot plegat, un programa especial i únic per xalar amb els aires joiosos de Ciutadella en festes.

Uep! Com anam? s’emetrà aquest dijous 22 de juny a les 21.35 hores, a IB3 Televisió.

Vos convidam a seguir el programa a les xarxes socials: al Twitter @IB3 i al Facebook del programa: facebook.com/uepcomanam amb l’etiqueta #UepIB3. També podeu veure els continguts en exclusiva al canal de YouTube del programa: Uep! Com anam? IB3.

A la web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i, si no el podeu seguir, el trobareu a la nostra secció “A la carta”.