UEP%21+COM+ANAM%3F+%3A+Ferrer+i+inventor+sineuer%2C+farem+verema+i+tastarem+vi+ranci%2C+collirem+garroves+i+farem+cocarrois+i+coques+a+Manacor

Dijous a les 22.15

UEP! COM ANAM? : Ferrer i inventor sineuer, farem verema i tastarem vi ranci, collirem garroves i farem cocarrois i coques a Manacor

Ens contarà com era l’ofici i ens mostrarà la seva gran col·lecció d’objectes fets artesanalment com també un invent molt peculiar per collir figues de moro, o una trencadora d’ametles que funciona amb el tractor. Acabarem la visita berenant amb un grup d’amics i escoltant anècdotes de quan feien cicloturisme tots plegats..

 

El nostre jove pagès, en Jaume Coll, anirà fins a Santa Maria per ajudar a la família d’en Jaume de Puntiró a veremar raïm de casta Mantonegro. Tot seguit el durem de cap al celler perquè no perdi cap propietat i el posarem directament a fermentar dins els dipòsits. I veurem i tastarem vi ranci, un vi molt especial i on la sort i la climatologia juguen un paper molt important en la seva elaboració.

Al rebost d’aquesta setmana, dues amigues de Manacor i que els hi encanta la cuina ens prepararan uns bons cocarrois i coques amb ceba, figues i llom.

I als afores de Santa Eugènia coneixerem a dos amics que tomen les garroves per dur-les a vendre. Empren un garrot que ja era del seu padrí i que encara el fan servir.

I farem gloses i dites amb el nostre mestre de mestres, en Felip Munar Munar.

 

Uep! Com anam? s’emet els dijous a les 22.15 h a IB3 Televisió.