UEP%21+COM+ANAM%3F%3A+Feim+matances+en+fam%C3%ADlia%2C+preparam+el+betlem+i+jugam+al+joc+de+la+bolla

Dijous a les 22.15

UEP! COM ANAM?: Feim matances en família, preparam el betlem i jugam al joc de la bolla

Aquesta setmana l’amo en Toni Ballador quedarà a sa Pobla per passar una jornada de matances amb una gran família. Començarem ben prest fent net el porc per després fer-ne trossos amb l’expert de la família. Farem honor a la dita que diu que del porc tot s’aprofita i pastarem la sobrassada seguint la recepta familiar. I com no podia ser d’altra manera, recuperarem forces dinant d’un deliciós frit de matances.

 

El nostre mestre de mestres, en Felip Munar, coneixerà n’Eloy González, un amant de la cultura popular de Sant Lluís, que a més de ser conservador del Molí de Dalt, un antic molí de vent fariner, és també artesà i jugador del joc de la bolla. Amb ell descobrirem la història d’aquesta tradició que ja només es conserva en aquest municipi menorquí i aprendrem a jugar-hi amb els campions mundials.

A Inca, coneixerem un jove agricultor defensor del producte de proximitat que s’encarrega tot sol d’una plantació de més de 7.000 tarongers. I a Felanitx, acompanyarem un nin de 14 anys enamorat del fora vila a cercar herba de roca per al seu betlem popular.

Uep! Com anam? s’emet els dijous a les 22.15 h a IB3 Televisió i en directe a la plana web d’IB3. A més, el podreu recuperar al nostre servei a la carta. Podeu interactuar a les xarxes socials amb l’etiqueta #UepIB3