UEP%21+COM+ANAM%3F%3A+Festa+del+batre+a+l%E2%80%99antiga+a+Porreres+i+visita+a+l%E2%80%99hort+urb%C3%A0+de+Son+Bugadelles

Dijous a les 22.15

UEP! COM ANAM?: Festa del batre a l’antiga a Porreres i visita a l’hort urbà de Son Bugadelles

Aquesta setmana, l’amo en Toni Ballador anirà de festa a Porreres. Amb ell visitarem un grup d’amics que han preparat una fabulosa diada on veurem i recordarem la feina de batre a l’antiga.

Primer prepararem tots els ormejos per fer feina a l’era i coneixerem alguns dels impulsors d’aquesta festa. Després ens posarem en marxa, vestint les bèsties i cavalls i partint tots plegats cap a l’era a ritme de xeremies, tamborino i flabiol. També veurem com es feia antigament la feina de batre, en aquesta ocasió batrem faves, i després d’una bona estona de feina amb les bèsties ens posarem a forquejar, tirassar i amb ajuda d’unes ventadores molt antigues, ja tendrem les faves a punt i la feina acabada. Finalment, clourem la jornada festiva amb un bon dinar així com toca.

 

D’altra banda, farem una visita als horts urbans del Polígon de Son Bugadelles de Santa Ponça, un espai lúdic que l’Ajuntament de Calvià va posar en marxa fa uns anys per a la gent jubilada del municipi. Coneixerem els seus usuaris, que ens mostraran com passen el dia per l’hort i la millor recompensa, els productes que dia rere dia agafen. Acabarem berenant tots plegats davall l’ombra d’un pi, amb productes del mateix hort.

I farem gloses i dites amb el nostre mestre de mestres, en Felip Munar.

Uep! Com anam?” s’emet els dijous a les 22:15h a IB3 Televisió.