UEP%21+COM+ANAM%3F%3A+Figuera+estalonada%2C+sestadors+i+aljubs

Dijous a les 22.15

UEP! COM ANAM?: Figuera estalonada, sestadors i aljubs

Aquesta setmana l’amo en Toni Ballador anirà a Felanitx per conèixer un pagès jubilat que passa molt de temps fent feines a la seva finca. Primer, l’ajudarem a treure les cabres a pasturar i, després, farem una volta per veure els seus arbres fruiters, entre els quals trobam una figuera estalonada enorme.

 

En Felip Munar visitarà el lloc de Biniguarda d’Alaior, concretament diferents cover d’enterrament, reconvertides en sestadors i aljubs, de la mà d’una arqueòloga i tècnica del Museu de Menorca. Més tard, coneixerem el fill de la senyora, que ens mostrarà l’interior d’aquestes cases senyorials, que daten de l’any 1700.

Al poble de Fornalutx, un cuiner solleric ens prepararà unes delicioses postres amb síndria confitada i cremós de galeta Maria.

I a Inca, un pagès jubilat, que passa el temps a la seva petita finca, ens contarà el seu passat com a carter i com ell i la seva dona tenien les millors flors del Raiguer.

Uep! Com anam? s’emet cada dijous a les 22.15 h a IB3 Televisió, i en directe al web d’IB3. A més, el podreu recuperar al nostre servei a la carta. Podeu interactuar a les xarxes socials amb l’etiqueta #UepIB3.