UEP%21+COM+ANAM%3F%3A+Fruita+d%26apos%3Bestiu%2C+traginer+de+la+Serra%2C+sembrar+arr%C3%B2s+i+flam+de+sobrassada

Dijous a les 21.40

UEP! COM ANAM?: Fruita d’estiu, traginer de la Serra, sembrar arròs i flam de sobrassada

Aquesta setmana, Uep! Com anam? comença amb en Jaume Coll robant fruita a un hort de fruiters d’Alaior. L’amo de l’hort l’hi trobarà i el posarà a fer feina de valent amb ell i la seva família.

En Toni Ballador passarà un dia a Ca na Balladora, una finca d’un familiar seu, on sembraran arròs, fermaran tomatigueres i ens donaran a conèixer un motor d’extracció d’aigua de més de 100 anys.

Anirem fins a Sóller a conèixer el darrer traginer de la Serra de Tramuntana. Un egüer de vocació i de devoció que ens donarà alguns consells en l’art d’aregar bísties.

Una artesana dels embotits porrerenca ens elaborarà un flam amb poma i sobrassada. Unes postres divertides i refrescants amb el toc i el sabor de la terra.

El youtuber més rural i influent del fora vila illenc, en Miquel Montoro, ens mostrarà alguns arbres fruiters que té a ca seva, entre ells un “Kumquat”, un taronger xinès molt curiós. També ens donarà alguns consells per recuperar eines velles.

I com cada setmana, el nostre mestre de mestres, el gran Felip Munar, ens dirà gloses i coverbos per millorar, si és que és millorable, el “Uep!” vostre de cada dijous.

Vos convidam a seguir el programa a les xarxes socials: al Twitter @IB3 i al Facebook del programa: facebook.com/uepcomanam amb l’etiqueta #UepIB3. També en podeu veure els continguts en exclusiva al canal de YouTube del programa: Uep! Com anam? IB3.

A la web IB3.org s’emet el programa en directe i, si no el podeu seguir, el trobareu a la secció “A la carta”.