UEP%21+COM+ANAM%3F%3A+Gat%C3%B3+d%E2%80%99ametla+alaroner%2C+formatges+menorquins+amb+nom+propi%2C+el+darrer+mercader+de+Campos+i+multiplicador+arom%C3%A0tic.

Dijous a les 22.15

UEP! COM ANAM?: Gató d’ametla alaroner, formatges menorquins amb nom propi, el darrer mercader de Campos i multiplicador aromàtic.

Aquesta setmana, al programa Uep! Com anem?, l’amo en Toni Ballador, anirà fins a la finca de Son Arret, una explotació ramadera que actualment es dedica a l’elaboració del formatge Sa Roqueta. Allà, donarem menjar a les vaques i vedells, també formatjarem la madona i farem una fogassa. A més, amb els infants del lloc jugarem a botar bales de farratge.

 

Per altra banda, el nostre jove pagès, en Jaume Coll, anirà fins a Campos per ajudar un mercader amb les seves feines diàries. Aniran junts fins a la finca de ses Rotetes de Llucmajor, on els esperarà un ramader de potada. Mirarem de fer barrina, i en Jaume, els ajudarà a carregar la guarda de xots dins del camió. Després coneixerem el fill del mercader, el qual va deixar la universitat per dedicar-se de ple a la seva passió, el món rural, ja que actualment regenta una carnisseria al centre del poble.

Al rebost d’aquesta setmana, els germans del forn Nou d’Alaró ens prepararan un deliciós gató fet amb ametla mallorquina. Després el durem a coure al seu forn de llenya on parlarem sobre el passat, present i futurs dels forns.

A Capdepera coneixerem na Paquita, una experta amb agricultura ecològica, la qual ens explicarà com multiplicar les herbes aromàtiques com el romaní, la lavanda o el tem per crear un santuari de pol·linitzadors.

I farem gloses i dites amb el nostre mestre de mestres, en Felip Munar Munar.

Uep! Com anam s’emet els dijous a les 22.15 h a IB3 Televisió.