UEP%21+COM+ANAM%3F%3A+I%2BD%2Bi+a+l%E2%80%99apicultura%2C+cultiu+d%E2%80%99esp%C3%A0rrecs+i+esporgar+alberg%C3%ADnies+a+Eivissa+i+veurem+l%E2%80%99hort+del+pag%C3%A8s+de+l%E2%80%99Estaca+de+Dei%C3%A0

Dijous a les 22.15

UEP! COM ANAM?: I+D+i a l’apicultura, cultiu d’espàrrecs i esporgar albergínies a Eivissa i veurem l’hort del pagès de l’Estaca de Deià

Aquesta setmana, el nostre jove pagès, en Jaume Coll, anirà fins a Sóller per conèixer un poc més a fons sobre el món de l’apicultura. Allà, coneixerem un jove apicultor que ens explicarà l’impacte del magnetisme terrestre i la disposició de les caseres sobre les abelles i la importància sobre l’ecosistema de la pol·linització. Veurem també els nous prototips de ruscs i farem un control de reines.

A Eivissa, a la Finca de Can Pubil coneixerem una parella d’enamorats de la natura i veurem com fan feina dia a dia. Colliran els darrers espàrrecs d’aquesta temporada i veurem com esporguen les albergínies. També ens explicaran què els va motivar a dedicar-se per complet al camp i com veuen el futur.

 

Tornant a Mallorca, al poble de Deià, a la Serra de Tramuntana, coneixerem un pagès jubilat que va ser el pagès de l’Estaca d’en Michael Douglas i que ara es dedica a cuidar el seu hort. Veurem com fa adob a partir de restes de poda i cremadissos. Finalment prepararà la terra amb aquest compost i hi sembrarà tomatigueres tardanes que donaran fruit a finals de setembre o octubre. Tot això sota la supervisió del seu ca mallorquí que l’observa des de la finestra de ca seva.

I farem gloses i dites amb el nostre mestre de mestres, en Felip Munar Munar.

Uep! Com anam? s’emet els dijous a les 22.15 h a IB3 Televisió.