UEP! COM ANAM?
La cooperació online a fora vila i la colonització del prat de Sant Jordi

Dijous a les 21.35

En el capítol d’aquesta setmana, al programa Uep! Com anam? vos sorprendrem amb els personatges més autèntics de la pagesia balear i vos posarem al dia de tot el que es cou i es mou a la ruralia de les illes. D’una banda, entre Selva i Campanet, Toni Ballador coneixerà de primera mà la fascinant història de Miquel “Favafreda”, un veterà pagès que es va veure forçat a renovar el seu model de producció agrària i va apostar per crear una cooperativa online de productes del camp, que ha esdevingut un negoci que dóna feina abastament per a ell i els seus socis. Amb la seva companyia, visitarem les finques i les instal·lacions de la societat i prepararem comandes per entregar-les a un parell de clients virtuals.

A Ciutadella, veurem com un artesà ferrador ajusta les sabates a un preciós cavall menorquí i passarem per Pina, on cuinarem un frit de pastanaga amb un agradós matrimoni hortolà. A Porto Cristo, acompanyarem una experta manescal a vacunar una guarda d’ovelles contra la pasteurel·losi, una infecció bacteriana que provoca supuracions en els ulls dels animals.

A la secció de Cultura Popular, Felip Munar acompanyat de dos veïnats de potada, reviuran la gesta de la colonització del prat de Sant Jordi i recordarem com es varen dessecar els antics terrenys pantanosos per convertir-los en una fèrtil àrea de cultiu.

Uep! Com anam? s’emetrà aquest dijous 20 d’abril a les 21.35 hores, a IB3 Televisió.

Vos convidam a seguir el programa a les xarxes socials: al Twitter @IB3 i al Facebook del programa: facebook.com/uepcomanam amb l’etiqueta #UepIB3. També podeu veure els continguts en exclusiva al canal de YouTube del programa: Uep! Com anam? IB3.

A la web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i, si no el podeu seguir, el trobareu a la nostra secció “A la carta”.