UEP%21+COM+ANAM%3F%3A+Llaurarem+de+son+Dur%C3%AD+cap+a+la+NASA%2C+cremarem+formiguers+a+Pollen%C3%A7a+i+trenarem+corda+a+s%E2%80%99Arrac%C3%B3

Dijous a les 21.35

UEP! COM ANAM?: Llaurarem de son Durí cap a la NASA, cremarem formiguers a Pollença i trenarem corda a s’Arracó

Aquesta setmana, a Uep! Com anam?, emprendrem un viatge fascinant,  multidisciplinari, transoceànic i interplanetari que partirà des de Vilafranca de Bonany i acabarà a les planures de Mart, després d’haver passat per les instal·lacions de la NASA.

Al reportatge central del programa, l’amo en Toni Ballador visitarà la gran finca de Son Durí on, a més de conrar-s’hi tota casta de verdures ecològiques, també s’està provant un curiós prototipus d’arada solar robotitzada que l’agència espacial nord-americana estudia des de fa anys, per mirar d’incorporar alguns dels innovadors mecanismes de tracció que empra aquest invent pagès als seus vehicles d’exploració extraterrestre. Pareix l’argument d’una novel·la de ciència-ficció, però no ho és; és simplement el fruit de l’audàcia i la tossuderia d’un enginyer local amb arrels foravileres fermes –en Damià Bover Trobat− que fa anys que prova de dissenyar una arada autònoma amb el màxim d’eficiència energètica, i efectua els seus assajos als terrenys de conreu familiars.

També gaudirem a plaer de la resta de les nostres històries camperes. A Pollença, reviurem l’antic costum de cremar formiguers per obtenir cendres i emprar-les d’adob. A una hípica de Palma ens emocionarem amb l’ecografia que farem a una egua per comprovar si ha quedat prenyada després d’un parell d’intents fallits. Al Pil·larí, cuinarem arengada amb tomàtiga amb una cuinera placera. I amb Felip Munar descobrirem una de les darreres artesanes que manté l’ancestral tradició de la corda i l’obra de palma a s’Arracó.

Uep! Com anam? s’emetrà aquest dijous 8 de juny a les 21.35 hores, a IB3 Televisió.

Vos convidam a seguir el programa a les xarxes socials: al Twitter @IB3 i al Facebook del programa: facebook.com/uepcomanam amb l’etiqueta #UepIB3. També podeu veure els continguts en exclusiva al canal de YouTube del programa: Uep! Com anam? IB3.

A la web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i, si no el podeu seguir, el trobareu a la nostra secció “A la carta”.