UEP%21+COM+ANAM%3F%3A+M%C3%A9s+torrentades%2C+ovelles%2C+vaquers+i+potons+de+porc

Dijous a les 21.40

UEP! COM ANAM?: Més torrentades, ovelles, vaquers i potons de porc

Aquesta setmana, en Toni Ballador es desplaça fins a Pollença i Alcúdia per a valorar els danys que han produït les fortes pluges que feren desbordar alguns torrents a aquesta zona del Nord de Mallorca. Animals morts o desapareguts, a més de pèrdues materials a finques dels dos municipis.

En Jaume Coll i un amic seu marcaran algunes anyelles joves per tal que no es perdin per la muntanya. També ens presentarà el seu fill Jaume, un pastoret d’un any que ja apunta maneres.

Un vaquer expert de Manacor ens mostrarà com seguen i ensitgen blat de les índies per a les seves vaques lleteres, una alimentació cara, però imprescindible per aconseguir llet de bona qualitat.

Al centre de jardineria “Edeen”, de Palma, ens donaran consells i recomanacions per tenir bones flors de cara a la festa de Tots Sants.

Dues senyores de Petra ens cuinaran uns potons de porc farcits de primera qualitat. Una recepta laboriosa i molt antiga, ideal per aquests dies de tardor.

El nostre “youtuber”, “agroinfluencer” i pagès “viral”, Miquel Montoro visitarà una planta de processament de garroví a Marratxí. Allà aprendrà quins processos segueix la garrova i quins productes se n’elaboren.

 

Uep! Com anam? s’emet els dijous a les 21.40 h a IB3 Televisió. Segueix l’etiqueta #UepIB3 i envia’ns els teus comentaris.