UEP%21+COM+ANAM%3F%3A+Ovelles+mallorquines%2C+hort+d%E2%80%99hivern%2C+flors+de+nadal+i+frit+de+ronyons+de+conill

Dijous a les 22.15

UEP! COM ANAM?: Ovelles mallorquines, hort d’hivern, flors de nadal i frit de ronyons de conill

Aquesta setmana l’amo en Toni Ballador anirà fins a Ariany a conèixer un jubilat amant dels animals. L’acompanyarem a donar pa sec a les someres i ens mostrarà una nau que antigament s’utilitzava per engreixar bous per fer carn i ara hi ha ovelles mallorquines. Els donarem gra i palla i també durem a pasturar una petita guarda d’ovelles sorianes. Acabarem la visita amb una sorpresa teatral.

 

A Lloret de Vistalegre coneixerem dos germans veïnats que fan feina en equip. Primer sembraran espinacs a la finca del germà gran i després sembraran cebes a la finca de l’altre germà. A més, faran un cremadís i colliran taronges d’un arbre amb molta d’història.

Al rebost d’aquesta setmana un cuiner de Muro ens preparà un deliciós frit de ronyons de conill. Una recepta molt típica però que s’està perdent. El nostre youtuber pagès, en Miquel Montoro, prepararà el terreny per a sembrar-hi faves amb un tractor únic a Mallorca.

A Sant Joan, descobrirem una plantació de 18.000 plantes de Nadal a punt per ser venudes. Coneixerem l’origen d’aquesta planta i totes les varietats que hi podem trobar. I tot això regat amb les gloses i dites del nostre mestre de mestres, en Felip Munar i Munar.

“Uep! Com anam?” s’emet els dijous a les 22.15 h a IB3 Televisió i en directe a la plana web d’IB3. A més, el podreu recuperar al nostre servei a la carta. Podeu interactuar a les xarxes socials amb l’etiqueta #UepIB3