UEP%21+COM+ANAM%3F%3A+Patates+de+sa+pobla%2C+les+primeres+carxofes+de+la+temporada+i+un+fong+que+amena%C3%A7a+el+lledoner

Dijous a les 22.15

UEP! COM ANAM?: Patates de sa pobla, les primeres carxofes de la temporada i un fong que amenaça el lledoner

Aquesta setmana l’amo en Toni Ballador anirà fins a sa Pobla per conèixer un jove de 17 anys que es vol dedicar a la pagesia. Amb ell donarem de menjar a les ovelles i collirem un parell de tones de patates. Dins la màquina recol·lectora, destriarem el patató i les pedres i terrossos, i omplirem caixes amb les patates grosses per dur-les a vendre.

 

En Lander anirà a fins a Manacor per ajudar un pagès professional a collir tota casta de carxofes. A més, aprendrà a podar parres amb l’ajuda d’un expert podador.

Al rebost d’aquesta setmana, dos amics de Biniali ens prepararan unes sopes escaldades, un plat ideal per combatre el fred i compensar els excessos de les festes.

A Palma, un investigador de la Universitat de les Illes Balears ens explicarà per què s’estan morint els lledoners de Mallorca, un dels arbres més apreciats del nostre patrimoni natural i que tradicionalment ha presidit l’entrada de les possessions.

I com cada setmana, farem gloses i dites amb el nostre mestre de mestres, en Felip Munar i Munar.

Uep! Com anam? s’emet els dijous a les 22.15 h a IB3 Televisió i en directe a la plana web d’IB3. A més, el podreu recuperar al nostre servei a la carta. Podeu interactuar a les xarxes socials amb l’etiqueta #UepIB3