UEP%21+COM+ANAM%3F%3A+Temps+de+sembrar%2C+porc+piti%C3%BAs%2C+pastor+jove+i+vi+novell

Dijous a les 21.40h

UEP! COM ANAM?: Temps de sembrar, porc pitiús, pastor jove i vi novell

Aquesta setmana, al “Uep! Com anam?”, en Toni Ballador comença a Formentera, on coneixerà dos joves pagesos que tenen com a objectiu revitalitzar la pagesia de la petita de les Pitiüses. Ens mostraran com crien una bona guarda de porcs de raça pura d’Eivissa i Formentera, i també sembraran patates.

Jaume Coll anirà fins a Santa Eugènia a passar un horabaixa amb un jove pastor que es va fer famós fa uns anys gràcies a un documental. Tots dos provaran de fer un poc de feina amb les ovelles del jovenet i els seus cans.

A Calvià, acompanyarem un manescal a fer un control a unes vaques de raça mallorquina. Veurem com registren vedells joves i farem el seguiment d’una vaca en la seva recuperació després d’un part.

A Santa Maria visitarem una colla de vinaters a tallar branques de pi per celebrar la tradicional festa del vi novell en aquest poble vinícola del Raiguer, que se celebra dissabte que ve.

I a Santa Eulària del Riu, coneixerem una jove “bloguera” amant de la cuina i la gastronomia que ens elaborarà unes albergínies a la planxa de primera. Producte de qualitat en mans de persones apassionades. Què pot sortir malament?

I com sempre, el mestre de mestres, el nostre Felip Munar ens recitarà gloses i dites extretes del cançoner popular de les nostres Illes. Una aclucada d’ull al nostre patrimoni oral.

 

“Uep! Com anam?” s’emet els dijous a les 21.40 h a IB3 Televisió. Segueix l’etiqueta #UepIB3 i envia’ns els teus comentaris.