UEP%21+COM+ANAM%3F%3A+Vaccinarem+ovelles+contra+la+llengua+blava+i+anirem+d%E2%80%99hort+a+Porreres+i+a+Sant+Lloren%C3%A7+des+Cardassar

Dijous a les 22.15

UEP! COM ANAM?: Vaccinarem ovelles contra la llengua blava i anirem d’hort a Porreres i a Sant Llorenç des Cardassar

Aquesta setmana al programa Uep! Com anam?, el nostre jove pagès, en Jaume Coll anirà fins a la finca Sa Vinya Vella de Son Vivot d’Inca per conèixer de primera mà l’estat i les conseqüències de la llengua blava, una malaltia que amenaça a les ovelles i les vaques dels nostres pagesos.

 

Coneixerem un jove pastor i l’ajudarem a replegar la guarda perquè després el manescal pugui administrar el vaccí. El manescal ens explicarà l’origen i el remei que tenim avui en dia per combatre aquesta malaltia tramesa per un mosquit. A Porreres, coneixerem a un jubilat enamorat del camp. Ens mostrarà el seu hort i collirem qualque tomàtiga i pebre. També ens mostrarà com desembossa del degoteig per poder seguir regant aquest estiu.

El nostre jove youtuber, en Miquel Montoro, ens mostrarà l’evolució del seu petit hort i ens donarà més d’un consell perquè les plantes vagin bones i donin un bon fruit. A més ens mostrarà els nou sistema per enfilar les tomatigueres. I farem gloses i dites amb el nostre mestre de mestres, en Felip Munar Munar.

Uep! Com anam?” s’emet els dijous a les 22.15 h a IB3 Televisió.