UEP%21+COM+ANAM%3F%3A+Vaques+contentes%2C+hort+ecol%C3%B2gic%2C+ginebra+eivissenca+i+orellanes

Dijous a les 22.15

UEP! COM ANAM?: Vaques contentes, hort ecològic, ginebra eivissenca i orellanes

Aquesta setmana l’amo en Toni Ballador anirà fins a Porreres a visitar un vell conegut del programa, en Miquel Mora. Amb ell tancarem un sementer amb el pastor elèctric per tal que les vaques puguin sortir a pasturar, un sistema que en Miquel va aprendre quan estudiava a Menorca i que no només és beneficiós per a la salut de les vaques si no que també augmenta la qualitat de la llet que produeixen.

 

El nostre jove pagès, en Jaume Coll, visitarà una parella de Manacor que ha viatjat per mig món i que ara aplica al seu hort ecològic tots els coneixements apresos. Amb ells sembrarem cols i bròquils, i també collirem remolatxa i escaroles. A més, ens mostraran els beneficis d’emprar el bioplàstic per controlar les males herbes.

Al rebost un llucmajorer apassionat de la cuina ens prepararà unes orellanes. Una recepta senzilla, econòmica i ben gustosa. A Santa Eulària des Riu, acompanyarem dos elaboradors de ginebra eivissenca a collir la matèria primera dels seus preparats: figues de moro i ginebró.

I farem gloses i dites amb el nostre mestre de mestres, en Felip Munar i Munar.

“Uep! Com anam?” s’emet els dijous a les 22.15 h a IB3 Televisió i en directe a la plana web d’IB3. A més, el podreu recuperar al nostre servei a la carta. Podeu interactuar a les xarxes socials amb l’etiqueta #UepComAnamIB3.