X

UGT impugna la resolució del conseller Martí March per la “manca de negociació “del protocol de la Fase 3

El sindicat denuncia la falta de consens amb la Taula Sectorial d'Educació per pactar unes mesures que afecten la comunitat educativa i les seves condicions sociolaborals

13/06/2020

UGT impugna la resolució del conseller Martí March per la “manca de negociació “del protocol de la Fase 3

Redacció

La Federació d’Empleats públics d’UGT (FeSP-UGT) ha impugnat davant el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) la resolució del conseller d’Educació, Martí March, del 4 de juny de 2020 per la qual s’aprova el protocol per a la fase 3 del pla de desescalada de centres educatius no universitaris per “falta de negociació”.

Segons ha informat el sindicat aquest dissabte en una nota de premsa, “no podíem deixar passar per alt la falta de negociació de mesures que afecten la comunitat educativa i les condicions sociolaborals dels empleats públics adscrits als centres, motiu pel qual s’ha decidit interposar un recurs contenciós administratiu contra la Resolució del conseller d’Educació”.

No obstant això, i malgrat que els serveis jurídics els havien informat que podien demanar mesures cautelars, les quals si fossin admeses, podrien haver deixat sense efecte les mesures de la fase 3 de la desescalada, FeSP-UGT, ha decidit “per responsabilitat, no generar més confusió entre famílies i alumnes i per tant no sol·licitar-les”.

Amb tot, ha recordat, “no hi ha hagut ni una sola negociació del retorn als centres per a aquesta tercera fase. Per aquest motiu, i respecte a les declaracions del conseller on reclama unitat, UGT Ensenyament entén s’hauria de treballar, no n’hi ha prou amb les paraules sinó que són necessaris gestos i compromisos que demostrin veritable voluntat negociadora”. “Per a començar convoqui la Taula Sectorial d’Educació”, ha conclòs FeSP-UGT.


Representants dels docents asseguren que l’organització de la fase 3 en educació s’ha fet a ‘esquenes’ del professorat
Educació proposa alternar les classes en línia amb les presencials el curs que ve

13/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris