ULTIMA HORA
125 años de historias

Diumenge a les 17.40h

El diumenge 25 a les 17.40 h IB3 emet el documental sobre els 125 anys de vida del periòdic mallorquí Ultima Hora.

El documental recorre la història del diari, des que es va fundar el 1893 fins a l’actualitat. Una proposta cinematogràfica en què s’entrellacen fets històrics, anàlisis, entrevistes i ficcions d’alguns dels moments rellevants del diari, com la seva fundació per Josep Tous i Ferrer; l’entrada dels falangistes en la redacció al juliol de 1936 en ple alçament o els dies de la transició política espanyola del 75, després de la mort de Franco. Un viatge apassionant des de finals del segle XIX fins al nostre món 4.0.

El periòdic Ultima Hora va ser fundat dia primer de març de 1893 per Josep Tous i Ferrer, i ja llavors donava veu a les notícies tant de la península com de les illes.

En els anys 70 el periòdic va passar a pertànyer al Grup Serra amb Pedro Serra al capdavant. L’editor i president honorífic del grup va morir a Palma fa uns dies.

En 1974 Ultima Hora va experimentar una transformació molt important i va aconseguir convertir-se en el periòdic més venut a Mallorca.

La transformació va aconseguir que el periòdic fos semblant a l’estil del tabloide anglès amb grans titulars i amb l’afegit de còmics i de la secció de successos.

Gràcies a aquests canvis Ultima Hora va aconseguir captar una nova generació de lectors molt fidels a aquest periòdic.