Un iot de 64 metres d’eslora encalla a una seca des Pujols, a Formentera
La propietat creu que no té danys estructurals i la vol extreure amb maniobres d'arrossegament

S'investiga si el temple és, en realitat, més modern, del segle setè d.C., mentre es busquen les restes del baptisteri
L’associació Sanissera, dirigida per l’arqueòleg Fernando Contreras, ha començat a excavar la basílica paleocristina de Son Bou, al terme d’Alaior. L’objectiu d’aquesta primera campanya: identificar les restes de la comunitat que vivia a la zona. Es creu que es dedicava a la pesca i l’agricultura. El projecte està subvencionat pel Programa Leader Menorca.
L’equip d’arqueòlegs i voluntaris treballa des del primer de novembre a la basílica, un dels edificis religiosos més antics de Menorca i un dels temples d’aquestes característiques, també, més importants de tot Espanya. Les feines, que cerquen incrementar els coneixements que es tenen sobre l’assentament previ a l’arribada del món cristià existent a la zona, s’estendran fins al 20 de desembre.
L’existència d’una comunitat al voltant del temple sembla avalada per la presència d’estructures dels segles I i II a la costa de Son Bou i l’existència d’una necròpolis, en la qual s’han descobert, de moment, 13 tombes. A més de consolidar la basílica, el projecte cerca altres objectius com confirmar si el temple podria ser, en realitat, més modern del que es pensava, del segle setè, i no del sisè com es creu fins ara. Un cop finalitzada l’excavació, es farà, a partir del març, una feina de difusió del jaciment, amb l’elaboració de catàlegs i panells amb QR.
La propietat creu que no té danys estructurals i la vol extreure amb maniobres d'arrossegament
Segons assenyalen, la infraestructura condiciona el creixement d'un sector amb demanda, diuen, d'aquestes embarcacions recreatives de grans dimensions
Els protocols festius inclouen un règim sancionador que defineix les infraccions