X

Un jurat popular jutja, des de dilluns, l’amo d’una finca de Porreres per matar un lladre amb una escopeta de caça

Aquest dilluns es conformarà el jurat i es llegiran els escrits d'acusació; i dimarts començaran les declaracions

10/09/2023

Un jurat popular jutja, des de dilluns, l’amo d’una finca de Porreres per matar un lladre amb una escopeta de caça

Els fets es remunten al febrer de l’any 2018. 4 homes varen participar en un robatori a la casa de Pau Rigo, un jubilat amb una important quantitat de diners al seu domicili. Dos dels lladres varen esperar a fora, i els altres dos, els germans Escobar Martínez, varen entrar-hi. Un, va obligar l’home a obrir la caixa forta, i l’altre va dur la dona a l’interior del dormitori.

Minuts més tard, el matrimoni quedà tancat a l’habitació mentre els lladres omplien les motxilles amb els doblers. Rigo, va agafar una escopeta i, presumptament, hauria disparat a l’abdomen d’un dels assaltants, que va morir hores més tard.

Mentrestant, hi hauria hagut un forcejament amb l’altre individu. El resultat: ferides al colze, contusions, traumatisme a la mà dreta i fractura de la segona vèrtebra lumbar del jubilat, que va requerir intervenció quirúrgica.

El fiscal considera que es tracta d’un robatori amb violència a una casa habitada i delicte de lesions. Demana 16 anys de presó, 5 per a dos dels lladres i 6 per al tercer, per mor de la pallissa, a més de 25.000 euros per les lesions.

A Pau Rigo, que aleshores tenia 73 anys, li reclama una pena de 4 anys per un delicte d’homicidi i la indemnització amb 100.000 euros a la mare del lladre mort.

Aquest dilluns es conformarà el jurat i es llegiran els escrits d’acusació; i dimarts començaran les declaracions. El judici es podria perllongar fins a dia 20 de setembre.

Notícies relacionades >

10/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT