Un turista francès agradeix dos tècnics sanitaris que l’estaven atenent a Magaluf

Els dos professionals interposaran una denúncia contra l'agressor i el Govern es personarà com a acusació particular

Un pacient ha agredit aquesta matinada dos tècnics sanitaris que l’estaven atenent durant una intervenció a Magaluf. Així ho ha informat el Servei d’Atenció Mèdica Urgent (SAMU).

Segons ha explicat la conselleria de Salut i Consum, els dos professionals han atès un home de nacionalitat francesa per una possible intoxicació etílica. Durant el trasllat en ambulància, el pacient ha començat a vomitar i quan un dels tècnics s’ha apropat per assistir-lo, aquest l’ha agredit i l’ha agafat pel coll.

En aquell moment, l’altre tècnic ha hagut d’intervenir per detenir l’agressió i l’home li ha pegat una puntada de peu a l’alçada del pit. Els dos professionals han sol·licitat ajuda al Centre Coordinador i finalment la Guàrdia Civil ha detingut l’agressor. Com a conseqüència de l’agressió un dels tècnics ha sol·licitat la baixa laboral.

El SAMU 061 i el Servei de Salut han condemnat “enèrgicament” els fets i han considerat “inadmissible” agredir les persones que assisteixen els pacients. L’IB-Salut, a més, ha activat el protocol per aquests tipus de casos que preveu l’assistència sanitària i el suport jurídic i psicològic als professionals involucrats.

Els dos tècnics sanitaris interposaran una denúncia contra l’agressor i el Govern, mitjançant l’Advocacia de la Comunitat Autònoma, es personarà com a acusació particular.

Des de la reforma del Codi Penal de març de 2015, el personal del sistema sanitari públic, durant l’exercici de la seva activitat, és considerat com una autoritat pública, per la qual cosa s’agreugen les penes en cas d’agressió fins a quatre anys de presó.