mallorca

Una trentena de restauradors i dues patronals duen el Govern als tribunals

Han recorregut als tribunals contra el tancament dels seus establiments i contra les restriccions del Govern relatives a la limitació d'horaris i de cabuda dels locals


Una trentena de restauradors duen el govern als tribunals. Han presentat un recurs contenciós administratiu contra l’ordre de tancament al públic de bars, restaurants i cafeteries aprovada pel consell de Govern dia 11 de gener. Entre els demandants, hi ha la presidenta de PIMEM Restauració, Maria Eugènia Cusí, i el president de la nova Associació de Restauradors de Mallorca AREMA, Jaime Colombas Mir.

El recurs, que s’ha presentat davant la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, qüestiona també diversos articles del Pla de Mesures Excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la covid-19 del mes de novembre, que fixa els distints nivells d’alerta sanitària.

Eugènia Cusí assegura que l’actuació judicial està sufragada per empresaris independents que s’han vist perjudicats per les decisions del Govern i que estan totalment desvinculats de qualsevol partit polític.

L’executiu autonòmic recorda que, fins ara, els jutges no han anul·lat cap norma sorgida per la situació de pandèmia. La portaveu del Govern, Pilar Costa, es mostra tranquil·la davant d’aquest recurs i insisteix que les mesures es prenen per motius sanitaris.


 més info La Policia Nacional identifica 70 manifestants que participaven a peu en la marxa dels restauradors
 més info La CAEB ofereix assessorament als restauradors per accedir a les ajudes del Govern

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Juan José Juan, el darrer mestre xarxer de Palma: “És un art, però no vull que els meus fills es dediquin a un ofici tocat de mort”

Amb ell acaba a Ciutat una de les feines més antigues de la mar per manca de relleu generacional

Neix Pecolo, una aplicació per comprar al petit comerç de Palma

PIMECO ha firmat un conveni amb l'empresa per 5 anys

Diumenge se celebra la prova cicloturística Mallorca 312 després de dos anys d’aturada per mor la pandèmia

Passarà per 28 municipis i obligarà a fer talls de circulació a 37 carreteres

El comerç balear podrà obrir 10 festius el 2022

Els ajuntaments podran triar dues jornades per subtituir els dies 2 de gener i el 12 d'octubre.