X

La cúpula de Podem posa el seu càrrec a disposició del màxim òrgan del partit

Algunes informacions parlen de "dimissió en bloc", però Antònia Jover ha evitat dir-ho. Sembla que hi ha discrepàncies dins la direcció: un bloc vol dimitir ara mateix mentre un altre s'estima fer-ho després de les generals

01/06/2023

La cúpula de Podem posa el seu càrrec a disposició del màxim òrgan del partit

Redacció

Unides Podem de Balears ha convocat el Consell Ciutadà autonòmic per analitzar la desfeta del 28M i encarar el rumb cap al 23J. La direcció de la formació ha posat el seu càrrec a disposició del Consell, el màxim òrgan del partit. En roda de premsa avui matí acompanyada per l’executiva del partit, la candidata a la presidència dels morats, Antònia Jover, ha evitat parlar de dimissions, com havia demanat l’exdirigent de la formació, Juan Pedro Yllanes, tot i que algunes informacions parlen d’una “dimissió en bloc” per mor d’aquesta predisposició a fer una passa enrrere i com a mecanisme perquè el Consell Ciutadà, que està previst que es reuneix en 10 dies, en decideixi el futur. Amb tot, però, el que sí sembla és que dins la direcció dels morats hi ha discrepàncies entre un bloc que vol dimitir ara mateix mentre que un altre s’estima més esperar per fer-ho després de les generals del 23J.

“Hagués fet una passa enrrere si no tinguessim les eleccions generals”, ha afirmat Jover, la qual ha reconegut la desfeta en les eleccions autonòmiques i locals, en què han perdut cinc diputats i només n’han aconseguit un, el de Cristina Gómez per Menorca: “No hem sabut arribar a la ciutadania suficientment. I creim que la ciutadania no ha premiat la gestió que hem fet, que ha estat molt bona a tots els llocs”. I ha justificat la pèrdua de vots per l’abstenció: “El nostre error més gros ha estat no saber il·lusionar els ciutadans i donar esperança a tota aquesta gent que el que ha fet ha estat quedar en l’abstenció. No se n’ha anat a altres partits”, afirma Jover. “Assumesc tot el fracàs d’aquestes eleccions”, ha reiterat la candidata a les preguntes de periodistes.

Notícies relacionades >

01/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris