Vicente Moreno deixa el Mallorca

Després de setmanes de tenses negociacions el tècnic fitxa per l'Espanyol per les tres pròximes temporades

Han passat tres setmanes d’ençà que es va saber que Moreno havia comunicat al club que no volia continuar tot i tenir contracte fins al 2022. Un fet que no va agradar la propietat, que comptava amb el tècnic valencià a la banqueta per a la pròxima temporada. Han estat dies de negociacions tenses, bàsicament per la clàusula de rescissió de l’entrenador que ascendia a un milió d’euros, una xifra a la qual el Mallorca s’ha remès sistemàticament. Durant tot aquest temps el silenci ha estat la nota dominant de totes les parts, del Mallorca, de Moreno i del club de destí, l’Espanyol.

Les negociacions han estat difícils, però ahir vespre començà a haver-hi entesa entre les parts. La insistència d’uns i la major flexibilitat dels altres feia preveure que l’acord era imminent. Avui dematí la marxa de Vicente Moreno havia de ser una realitat, però s’ha hagut d’esperar. A la seva sortida de l’estadi i davant els companys d’IB3 Ràdio, el tècnic evidenciava la tensió de la reunió. El director de futbol del Mallorca, Pablo Ortells, abandonava Son Moix sense fer declaracions i tornava dues hores després com també ho feia el CEO de negocis, Alfonso Diaz. Per aquell moment el final de l’era de Vicente Moreno al Mallorca havia arribat.

A les cinc i quatre minuts, el club ho feia oficial a les xarxes socials i agraïa la feina feta a l’entrenador. La clàusula no s’ha fet efectiva. 600.000 euros són els doblers que segons fonts del club català hauria pagat l’Espanyol, mentre que des del club vermell asseguren que la xifra s’acosta al milió.

Amb Vicente Moreno parteix el seu segon Dani Pendín i el preparador físic Dani Pastor. Entenen que el seu cicle ha acabat, però pareteixen dolguts per la manera en què s’ha produït la sortida.