Viu+el+Fir%C3%B3+de+S%C3%B3ller+en+directe+a+IB3

10 05 2024

Viu el Firó de Sóller en directe a IB3

Pots seguir la nostra programació especial a totes les plataformes

Com cada any, el municipi de Sóller es prepara per viure la seva festa amb més tradició: el Firó. Aquest esdeveniment s’inclou dins el marc de les fires i festes que se celebren a la vall. Com feim cada any, la Radiotelevisió Autonòmica de les Illes Balears us ofereix en directe tots els detalls per televisió, xarxes socials i el nostre web, en directe: iB3.org/directe.

El desembarcament de les tropes sarraïnes al port de Sóller i les lluites a diversos indrets de la ciutat seran els actors de la programació especial que podreu seguir al llarg del dia. El programa Ara Anam, amb Lluc Rosselló i Marina Sancho, serà a Sóller per començar a encalentir motors. A partir de les 14.00 hores, connectarem amb Joan Martí a l’IB3 Notícies Migdia per contar-nos el que ha passat.

A partir de les 15.30 hores, connectarem en directe per emetre l’arenga i, abans, a les 15.00 hores, podeu avançar-vos i viure l’arenga en directe al nostre canal d’Instagram i al directe del nostre web i App ib3.org/directe. Aquest moment de la festa té lloc quan toquen les campanes, perquè s’han albirat naus enemigues i els pagesos s’arrepleguen a la plaça i el capità Angelats fa una al·locució per tal d’envalentir els sollerics per anar a lluitar contra els pirates.

El magazín Cinc Dies oferirà connexions en directe a partir de les 17.00 hores per viure l’ambient a les diferents batalles.

Just en acabar l’IB3 Notícies vespre, que aquest dia començarà a les 20.00 h, continuarà amb la retransmissió d’aquesta festivitat. Les càmeres recolliran els moments més importants del Firó des del principi, quan les tropes sarraïnes desembarquen al port i entren a la vila pel Camp de s’Oca, saquejant les cases i l’església. I acabarà, com sempre, amb la gran batalla final que té lloc a la plaça de la Constitució.

Amb els comentaris de Mar Puigserver i Felip Munar, i amb un operatiu tècnic audiovisual preparat en els llocs més estratègics de la recreació històrica de la resistència dels sollerics, l’11 de maig del 1561.

Us convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials amb l’etiqueta #FiróIB3. A la pàgina web IB3.org/directe podeu veure aquest programa en directe. Després de la seva emissió, també el trobareu al servei IB3 A la carta.

https://www.youtube.com/watch?v=AVYZKIsRINo